Tlf. 35 11 12 67

Hvis du har kigget på en brugt bil, er der faktisk flere ting, du selv kan tjekke for at finde ud af, om den er i den stand, sælgeren angiver den til at være i. For at være sikker på, at bilen ikke har fejl, som du ikke selv kan få øje på, er det dog en god idé at få den testet af FDM eller af en uvildig mekaniker, hvilket vi ser nærmere på lidt længere nede i teksten.

For nu vil vi dog starte med at nævne nogle af de ting, du selv kan tjekke på bilen, inden du gør en handel. FDM har udgivet en liste over ting, du selv kan tjekke ved køb af bil, og de nævner blandt meget andet at kigge grundigt efter ridser, buler, revner og stenslag, samt at teste alle lygter, blinklys samt signallysene på instrumentbrættet.

 

Fordele ved at købe brugt?

Hvis du køber en brugt bil, er det i øvrigt, i nogle tilfælde, noget nemmere at finde ud af, om sælgeren er en, man kan stole på og kan føle sig tryg ved at handle med, hvis du vælger en brugtbilsforhandler i form af en virksomhed frem for en privat, idet der ved forhandleren måske kan findes udtalelser fra tidligere købere, eksempelvis på nettet. Dermed ikke sagt, at der ikke kan gøres en god handel med en privat bilsælger.

Der er i øvrigt 24 måneders reklamationsret hos erhvervsdrivende – også på brugte biler. Der tilbydes også ombytningsret hos nogle brugtbilsforhandlere. Dette betyder altså, at der godt kan opnås en vis tryghed, selvom man vælger at købe en brugt bil. Men trygheden vil nok alligevel føles lidt større ved en helt ny bil – hvilket jo så også kommer til udtryk i prisforskellen der i mellem.

 

Afhænger det ikke af situationen?

Jo, det er helt rigtigt. At købe brugt er ikke altid det rigtige valg. Det rigtige valg afhænger blandt andet af budget, hvor længe du vil beholde bilen, om de finder et godt tilbud på en brugt bil, med mere.

© 2022 MultiCar - CVR 38051482 - Hobrovej 365, 8920 Randers NV