Tlf. 35 11 12 67

Multi Car Service i Randers tilbyder sommerdæk til lave priser

Hos Multi Car Service i Randers kan vi tilbyde dig alle mærker i sommerdæk. Uanset om du skal have monteret nye sommerdæk på din Toyota, lappet dækket på firmabilen eller har brug for kompetent rådgivning i forbindelse med valg af de rigtige dæk, kan vi være din hjælpende hånd.  Under Dækservice kan du se priser på bl.a. dækmontering, hjulskift, afbalancering og dækhotel.

Vælg kvalitets Sommerdæk fremfor budget Sommerdæk

For os handler det ikke blot om at sælge sommerdæk. Det er en vigtig del af vores arbejde, at sørge for bilerne kører sikkert på vejene. Det er en passion for os, at rådgive korrekt omkring valg af nye sommerdæk. Vores fortjeneste er den samme, uanset om du vælger billige eller premium mærker som fx Continental, Michelin, Hankook eller Nokian. Ofte sparer man kun 50-100 kr per dæk, samt får en væsentlig ringere kvalitet. Den ringe kvalitet afspejler sig i; for dårligt vejgreb, for meget vejstøj og for lidt holdbarhed. Derfor er det en god idé, at investere i gode sommerdæk, som betaler sig selv hjem på den lange bane.

Har du spørgsmål til valg af sommerdæk? Du er velkommen til at kigge forbi vores butik eller kontakte os.

Skift til Sommerdæk for optimal kørekomfort

Det er vigtigt at køre på sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren, på trods af at det ikke er et lovkrav i Danmark. Ved at køre på sommerdæk i sommerperioden (som tommelfinger regel 10. April til 10. Oktober) øger du trafik sikkerheden samt kørekomforten. Det er typisk når vejtemperaturen er over 8 grader celcius. Ved at køre på sommerdæk i sommerperioden opnår du længere levetid på dine vinterdæk, da det slider hårdt på vinterdækkene at køre om sommeren. Det er blødt gummi, som har en tendens til at blive hurtigere slidt og blive “skæve” på den varme asfalt overflade. Derudover opnår du generelt en bedre komfort på sommerdæk. Det bør derfor ikke undervurderes.

Lovmæssige krav til dæk og fælge

I nabolande som Tyskland og Sverige er ovenstående et lovkrav samt dækkene må ikke være over 6 år gamle. Så husk at være forberedt inden rejsen.

Husk desuden at holde øje med dækstanden løbende. Lovkrav er minimum 1,6 mm mønster,dog anbefaler vi at de skal skiftes ved 3 mm for at holde sikkerheden på et acceptabelt niveau. Nedslidte dæk koster 1500 kroner pr dæk i bøde. Hvis du er i tvivl, så kig forbi og vi kontrollerer dækkene for dig.

TPMS – Tire Pressure Monitoring System

Nyere biler er udstyret med TPMS ventiler i dækkene, hvis formål er at overvåge trykket i hvert enkelt dæk. Dette for at forbedre køresikkerheden, da man på denne måde vil opdage et eventuelt punkteret dæk øjeblikkeligt.

Der findes to forskellige systemer; direkte og indirekte TPMS system. En direkte TPMS overvågning måler aktivt trykket i dækkene, hvorimod en indirekte måler gennem bilens ABS-system. Dermed opdager man eventuelle afvigelser – enten via trykket eller hjulenes hastighed.

Systemet er blevet et lovkrav på alle nye biler produceret fra November 2014 og frem. Vi vil ikke anbefale at køre uden, såfremt bilen er udstyret med det fra standard. Sensorerne koster typisk omkring 400 kr stykket og kræver specialist viden, samt TPMS tester udstyr.

Kontakt os, hvis vi skal hjælpe dig med det. Vi er her for at hjælpe dig.

Vil du høre mere om vores dæk og fælge?

Hvis du har spørgsmål til vores arbejde eller ønsker rådgivning til det rigtige valg af dæk, er du velkommen til at ringe til os på telefon 35 11 12 67 eller skrive på mail info@multicarservice.dk.  Du er naturligvis også velkommen på autoværkstedet på Hobrovej 365, 8920 Randers NV, hvor vi gerne tager en snak om, hvilke dæk der passer til dine behov.

© 2022 MultiCar - CVR 38051482 - Hobrovej 365, 8920 Randers NV