Tlf. 35 11 12 67

Der kan være gode grunde til at lade sin bil komme til service jævnligt. På den ene side kan det naturligvis godt være fristende at spare lidt på servicebesøgene. Men i sidste ende kan det dog godt vise sig at være smartest at tage bilen til service ofte, da det ellers godt kan gå hen og blive endnu dyrere i sidste ende. Men hvor ofte bør man så egentlig gøre det, og hvad bør man sørge for at få tjekket?

 

Følg bilproducentens anvisninger, fordi…

Lad os lægge ud med artiklens vigtigste råd, allerede nu: følg bilproducentens anvisninger, hvis du vil bevare bilens garanti.

Hvis du endnu har garanti på din bil, bør du altså undersøge, hvilke anvisninger producenten har givet. Mere præcist er der blandt andet tale om anvisninger angående, hvor ofte bilen skal til eftersyn. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at der findes forskellige typer af eftersyn og forskellige anvisninger for, hvor ofte bilen skal gennemgå hver af disse typer.

 

Serviceeftersyn er nødvendigt – men hvor ofte?

I følge FDM skal der almindeligvis foretages et serviceeftersyn, når der er kørt mellem 10.000 og 30.000 kilometer. Dette er dog blot det, som er mest almindeligt. Der er nemlig også biler, som skal til serviceeftersyn efter så lidt som 5.000 kilometer, eller så meget som 50.000 kilometer.

Igen handler det jo så om at finde ud af, hvad der gør sig gældende for netop din bil.

En anden afgørende faktor for, hvor ofte der skal udføres serviceeftersyn, er i øvrigt, hvor mange kilometer du kører i bilen.

FDM tilbyder at give en såkaldt vedligeholdelsestest, hvilket du kan læse mere om her. Sådan en test kan give dig et overblik over, hvad der skal laves på bilen, sådan at du ved dette, allerede inden du kører på værksted.

© 2022 MultiCar - CVR 38051482 - Hobrovej 365, 8920 Randers NV